VvE Office Home

Waarom een VvE

Wanneer u een appartement heeft gekocht bent u niet alleen eigenaar van uw eigen appartement geworden, maar tevens ook mede-eigenaar van- en verantwoordelijk voor de gemeenschappelijke gedeelten in het appartementencomplex. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het dak, portiek, de riolering en de gevels. Bovendien wordt u van rechtswege automatisch lid van de Vereniging van Eigenaren, kortweg VvE.

Per 1 mei 2008 is een actieve VvE wettelijk verplicht gesteld en deze moet zelfs per 1 januari 2010 wettelijk verplicht staan ingeschreven in de kamer van koophandel (KvK). De VvE is onder andere wettelijk verplicht om een reservefonds op te bouwen. Uit dit fonds betaalt de VvE de kosten die niet jaarlijks voorkomen zoals de kosten voor groot onderhoud. Het goed beheren van de VvE is dan ook van groot belang.

VvE Office, een sterk bestuur

U moet kunnen rekenen op het bestuur

De Vereniging van Eigenaren vereist te allen tijde een sterk bestuur! Taken en verantwoordelijkheden van de VvE-bestuurder zijn niet te onderschatten. Ze zijn in de afgelopen jaren steeds verder toegenomen!